Количка

0 артикула

 

► Безплатна доставка до адрес в цялата страна за всички артикули ◀
► Винаги преглед преди плащане ◀

Категории

Вижте всички статии

Кухнята

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Кухнята

 

Кухнята е центърът и един вид работилница в дома. Тя е посещавана всеки ден и трябва да бъде подредена така, че работата в нея да бъде извършена във възможно най- кратък период от време.

Главният принцип в производството е „по- малкото движения са равни на по-малко изразходвана енергия, което от своя страна пести ресурси”. Ресурсите в този случай са човешки, в качеството на използващия кухнята, технологични, за кухненските уреди, и енергийни.

Едно от най- ефективните неща в кухнята е кухненският плот. Добре е да бъде направен от мрамор, за да се почиства лесно, и да има направени отвори в него, под които да се сложи кошче за смет. По този начин можете директно да изхвърляте отпадъците като махате капака на отвора и намалявате риска от изсипването им по пода.

Над плота, за улеснен достъп, може да бъдат монтирани рафтове и окачалки. Слагайте най- често използваните от вас прибори в близост до кухненските си уреди. Тези уреди от своя страна трябва да бъдат поставяни в краищата на плота, за да не пречат на приготвянето на гозбите като разделят пространството му на две или повече части.

Поради тази причина би трябвало да измерите стената, до която ще бъде поставен той предварително, и да изкажете желанието си за поставяне на електрически контакти в краищата му на техниците.

Трябва да се вземе и на предвид вентилацията на стаята. Най- малкото, подсигурете прозорец с щори. Поради парата от гозбите завесите ще се умирисват прекалено бързо и не са за препоръчване.

Отбягвайте да облицовате пода с материали, които могат да го направят хлъзгав. Добре обработен дървен материал не само ще принесе уют на вашата кухня, но и е за предпочитане пред килимите, които лесно събират прах.

Не на последно място е вратата, отделяща кухнята от другите стаи. Тя трябва да е плътна и способна да блокира миризмите, излизащи от домашната ви работилница. Не защото те са лоши, а защото това ще допринесе за запазването на чистота.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари